Vakantie!
Door: Myrte
Blijf op de hoogte en volg Myrte
16 Juni 2009 | Canada, Toronto
Eindelijk eens meerdere dagen achter elkaar vrij, wat fijn! Ik heb het er ook maar meteen van genomen.
Maandagochtend ging de wekker veel vroeger dan normaal, kwart over 7. San en ik hadden een doucheschema gemaakt, zodat we alle 3 om half 9 klaar zouden staan, omdat Charlotte dan voor de deur zou staan. Uiteindelijk hadden we maar 5 minuten uitloop en konden we vertrekken naar Canada's Wonderland! Eerst moesten we met de streetcar, toen met de subway en uiteindelijk nog een half uur met de GO-bus (deze rijdt naar plaatsen buiten Toronto, binnen Toronto is al het openbaar vervoer TTC). Het park was nog maar net open en wij stonden al trappelend bij de ingang, wat hadden we er zin in! Bij de eerste rollercoaster waar we in konden zijn we in de rij gaan staan, maar we waren er ook heel snel weer uit... Kwart over 10 en nu al kapot, dat geeft vertrouwen voor de rest van de dag, maar niet heus. De tweede rollercoaster was een hele aparte en die hadden wij alle 4 nog nooit gezien: Er waren vliegtuigjes waar je met 4 in kon gaan staan, dan werd er een hek achter je dicht gedaan en het vliegtuig gekanteld. We gingen dus liggend op onze buik de achtbaan door, supergaaf! Een andere thriller ride lijkt op de Goliath in Six Flags, dus superhoog en heel stijl naar beneden. Deze heet The Behemoth en is nog heftiger: de achtbaan is 73 meter hoog en je gaat met een hoek van 75 graden met 125 km/uur naar beneden! En dan zit je niet IN een karretje, maar OP een karretje, doodeng aangezien ik aan de zijkant zat en recht naar beneden kon kijken. Het was uiteindelijk natuurlijk wel heel stoer en gaaf van ons dat we het gedaan hebben, maar een 2e ritje zat er hierbij niet in voor ons. Later op de dag zijn we in nog een andere spectaculaire achtbaan gegaan, waarin je de hele rit rechtop stond. Het leek heel eng, maar uiteindelijk was de looping heel gaaf en de rest eigenlijk een beetje suf. We hebben 14 van de 15 achtbanen gedaan en bijna alle andere attracties, dus jullie kunnen wel begrijpen dat we aan het eind van de dag ook aan het eind van ons Latijn waren. Toen we thuis waren hebben San, Charlotte en ik nog de resten pizza van de Amerikaanse avond en extra pizza opgesmikkeld onder het genot van een film.
Dinsdag was een dag lekker vrij! Ik ben wel gaan informeren naar een verzekering voor een auto, maar dat is hier echt niet te doen! Per jaar kost het meer dan 4000 dollar voor een auto uit 2001, niet normaal!
Woensdag was het dan eindelijk zover, mijn ouders kwamen. Voordat ik ze op ging halen ben ik eerst nog even langs de faculteit gegaanom mijn bureau leeg te ruimen, zodat de summer-student daar kan zitten. Ik was natuurlijk lekker op tijd op het vliegveld, dus ik moest meer dan een uur wachten, maar dat is beter dan te laat komen. Eerst hebben papa en mama hun spullen afgezet in het hotel, om daarna ergens op een terrasje in de zon nog even wat te gaan eten, heerlijk!
Donderdag gingen we dan echt op pad om de stad te bekijken. We hebben een wandeling downtown gemaakt en ondertussen op een terrasje koffie gedronken, veel foto's gemaakt, bij St. Lawrence Market brood en Canadese kaasjes gehaald en deze daar aan een picknicktafel opgegeten. Na de wandeling zijn we naar mijn huis gegaan zodat mijn ouders dat ook even konden zien. Vlak bij mijn huis zijn we weer uit eten geweest en was de dag alweer voorbij. Ik moest wel vroeg naar bed, want vrijdag hadden we grootse plannen!
Vrijdagochtend ging de wekker om 7 uur, want vandaag gingen we naar de Niagara Falls. Mijn ouders hadden geen idee wat er in Toronto of in de omgeving te doen was en wat ze wilden, alleen maar dat ze naar de Niagara Falls toe wilden. De auto die we gehuurd hadden was fantastisch, een dodge charger. Het was echt een bakbeest, kijk maar naar de foto's. We kwamen om 11 uur aan en als je de plaats binnen rijdt is het eerst wat je ziet het Amerikaanse gedeelte van de watervallen, echt geweldig! We hebben van 11 tot 5 langs de watervallen gelopen, mijn ouders hebben de toerist uitgehangen en met hun verrekijker alles aan de overkant bekeken en we zijn natuurlijk ook op The Maid of the Mist geweest. Dit is een boot die je bijna tot aan de onderkant van de watervallen brengt. Als je van bovenaf op de watervallen kijkt heb je eigenlijk niet echt door wat een geweld het eigenlijk is, maar op die boot waait het superhard af en toe door de kracht van het water en je wordt ook wel eens onder gesplasht. Na een hapje eten in een Australisch restaurant zijn we voldaan terug gereden naar Toronto. Het was een hele indrukwekkende dag, die ik niet snel zal vergeten!
Zaterdag ben ik met mijn ouders naar de Toronto Islands geweest. Hier was ik met San nog 3 weken ervoor geweest, maar het verschil was echt groot. Het was heel groen en er waren allerlei planten in bloei. We hebben weer uren rondgewandeld en alles bekeken, tot we van het ene naar het andere punt van het eiland gelopen waren. Nadat we met de boot terug kwamen aan 'land' heb ik voor de dag afscheid genomen van mijn ouders. Zaterdagavond waren we, San, Yoeri en ik, namelijk door onze Japanse vriende Wakaba en Wataru uitgenodigd voor Japans eten. Toen we aankwamen bleek het echter een feestje te zijn, met veel bier en wiet... Dat wisten we niet. Na een paar uur waren onze ogen ook rood, ook al hadden we niks gerookt en zijn we maar naar huis gegaan.
Zondag was een rustdag voor mij. Mijn ouders zijn naar Black Creek Pioneer Village gegaan, waar je kunt bekijken en meemaken hoe de pioniers hier vroeger leefden. 's Avonds heb ik mijn ouders, San en Charlotte meergenomen naar een Vietnamees restaurant en hebben we gezellig samen gegeten.
De eerste week vakantie zat er helaas al veel te snel op, dus op naar de tweede. Ik heb in ieder geval genoten van de eerste, ik wist dat de tweede ook goed zou worden en ik kijk al helemaal uit naar mijn vakantie van 2 maanden met Kees-Jan!
16 Juni 2009 - 07:37
Suus:
Ha Myrt, wat leuk dat je ouders er nu zijn! Lijkt me echt leuk om hen te laten zien waar je woont. Niagara falls wil ik ook nog wel zien!
Hier alles goed, kan langer blijven in Almere dus da's relaxed. Verder niet echt nieuws, nog steeds leuk met mister M. en in afwachting van de verhuizing...
Veel plezier daar! xx -
16 Juni 2009 - 08:17
Anne Eva:
Klinkt goed allemaal!! Heerlijk. En die achtbanen... jij liever dan ik! Heel veel plezier nog met je ouders. Kus -
16 Juni 2009 - 10:05
Lexie:
Hej Myrtje! Heerlijk dat je ouders er zijn! Die achtbanen klinken mij echt geweldig in de oren! Zou die Niagara falls ook wel eens willen zien!
Geniet lekker met paps en mams daar!xx