BBQ - Reisverslag uit Toronto, Canada van Myrte Sondervan - WaarBenJij.nu BBQ - Reisverslag uit Toronto, Canada van Myrte Sondervan - WaarBenJij.nu

BBQ

Door: Myrte

Blijf op de hoogte en volg Myrte

25 Mei 2009 | Canada, Toronto

Hi everybody!

Hoe is het daar in Nederland? Hier gaat alles goed en het weer wordt ook steeds beter. Dinsdag zou ik natuurlijk naar de bioscoop gaan met San, en Charlotte en UJ zouden ook meegaan. Uiteindelijk gingen San en UJ niet mee, dus ging ik samen met Charlotte naar onze 4 dollar bioscoop voor Angels & Demons, het vervolg op The Da Vinci Code. Maar wat ons nog nooit is gebeurd gebeurde deze keer wel; uitverkocht... Dan maar naar huis en op de bank hangen. Het was ook UJ's verjaardag, dus die zei dat ze blij was dat de film uitverkocht was en ik vroeg thuis. Ze was zelfs zo blij dat ze de rest van de avond op haar kamer heeft gezeten...
Woensdag gingen we UJ's verjaardag vieren in Cafe Crepe waar San en ik al een keer geweest waren. Het was weer heerlijk! Helaas duurde het heel lang voordat de streetcar kwam en was er geen tijd meer om een duik te wagen in het zwembad.
Donderdag was het weer fantastisch: 29 graden! We wisten al een tijd dat het mooi weer zou worden en San en ik hadden al weken/maanden een plan klaar liggen: Barbequen op the beach! De professor had helaas andere plannen, de laatste presentaties moesten nog gegeven worden. Vorige keer waren de 3 presentaties klaar in minder dan anderhalf uur, deze keer had ze er beduidend meer zin in. Om half 7 begon ze te klagen dat het zo lang duurde, terwijl ze zelf de hele tijd de mensen aan het onderbreken/verbeteren was. Uiteindelijk kon ik om 7 uur weg en was ik om kwart voor 8 op the beach. We hebben er tot iets voor 10 gezeten en genoten van het mooie weer!
Vrijdag was de laatste dag dat de professor en ik er allebei waren. Ze is namelijk geopereerd aan haar oog en moet 2 weken thuis blijven met haar hoofd naar beneden (een houding alsof ze een boek op haar schoot aan het lezen is). Als afscheid kreeg ik nog een kado. Eerst dacht ik: Wat gaaf, ik krijg een kado! Maar toen ik wat verder keek zag ik dat het zakje er wel gebruikt uitzag en het een goudkleurige broche van een museum uit Quebec was... Waarschijnlijk een doorgeef-kado. Ik hoorde daarna dat ze als kerstkado alle mensen een paar sokken heeft gegeven, dat zegt al genoeg! Vandaag is de laatste week begonnen, heel fijn. Het is ook wel fijn dat iedereen nu in een goede bui is omdat de professor er niet is. We gaan deze week ook nog een keer lunchen als afscheid. Vrijdagmiddag vertrokken San en Yoeri een weekend naar de Niagara Falls. Aangezien ik daar nog heen ga met mijn ouders en KJ besloot ik niet mee te gaan. Ik was het weekend dus alleen met UJ thuis. Toen ik klaar was op de faculteit en de bijeenkomst vanwege het overlijden van de leider van de Tamil Tigers bestudeerd had, ging ik nog heel even shoppen en daarna naar huis. Ik kwam om half 8 thuis en UJ was aan het bellen. Toen ik om 1 uur ging slapen was UJ nog steeds aan het bellen. Hoe hou je het vol, minimaal 5,5 uur achter elkaar bellen!
Zaterdag ging ik weer shoppen en de laatste souvenirtjes halen. Daarna hebben Charlotte en ik lekker 45 minuten gezwommen. 's Avonds heb ik nog Failure to launch gekeken op onze favoriete zender. Verder heb ik mij, net als vrijdagavond, vermaakt met het kijken van Gossip Girl.
Zondag was er weer heel mooi weer voorspeld. Ook kon je die dag allerlei gebouwen in Toronto gratis bezoeken. Vlakbij ons huis is Don Jail, een oude gevangenis. Charlotte en ik wilden hier graag een kijkje nemen, maar een vrouw van de gevangenis kon ons om half 2 vertellen dat de rij zo lang was, dat als we dan in de rij ging staan het niet zeker was of we voor 5 uur (sluitingstijd) nog naar binnen konden. Zonde van de tijd, dus gingen we rondlopen in een oude buurt van Toronto; Old Cabbagetown. Hier woonden vroeger een heleboel Ieren die kool verbouwden omdat die zo goed groeide, vandaar Cabbagetown. Nu is het een wijk met Victoriaanse huizen uit ongeveer 1880-1890. Via deze wijk zijn we weer terug gelopen naar onze eigen buurt. Al met al waren we 3 uur op pad en hongerig. Charlotte heeft een tuin en daar hebben we nog lekker ge-bbq-ed en thee gedronken. Uiteindelijk heb ik het weekend afgesloten samen met San, onder het genot van 2 afleveringen Desperate Housewives...

• 26 Mei 2009 - 19:16

Ton De Gee:

Nee Myrte zelfs jij zou 5,5 uur bellen niet volhouden. Een paar uur bellen met Kees-Jan is wel genoeg. Groetjes.

• 29 Mei 2009 - 19:50

Mariska:

Hoi Myrte,
    Het is schandalig, maar ik had al twee weken je blog niet gelezen. Ik ben nu dus gelukkig weer helemaal bij. Vandaag tussen alle bedrijven door de eerste boodschappen gedaan voor jou. Zaterdag de rest. Thera en Elin zijn klaar met hun examens. We hebben alle vertrouwen in de afloop. Wel een raar idee: geen kinderen meer "op school".
    De koffer staat klaar, we hebben heel veel zin om naar je toe te komen en met eigen ogen te zien wat op de foto's staat.
    Tot over een paar dagen!
    Liefs van ons allemaal.

• 02 Juni 2009 - 21:44

Suus:

Wow Myrt, over 93 dagen ben je al weer terug! Maar eerst heb je nog een heleboel leuke dingen te doen. Zijn de parents er al bijna? Heeeeel veel plezier samen, lijkt me heel speciaal!

Dikke kus

PS: Ik mail je snel een update over de gang van zaken hier; tipje van de sluier: I'm still going strong met de daterij!