Regen en nog meer regen...
Door: Myrte
Blijf op de hoogte en volg Myrte
11 Mei 2009 | Canada, Toronto
Weer een week voorbij! De tijd gaat nu wel snel, nog maar 3 weken onderzoek!
Maandag gingen San en ik dan eindelijk voor het eerst zwemmen. Het zwembad is op loopafstand van ons huis, 5 minuten. Uj, ons Indiase huisgenootje, kan niet zwemmen, maar ze wilde wel mee om te kijken en foto's te maken. Het was echt heerlijk om te zwemmen en San en ik hebben besloten om in ieder geval elke maandag te gaan zwemmen, misschien ook in de weekenden (als het weer niet zo geweldig is). Deze keer hadden we 30 baantjes gezwommen, de volgende keer natuurlijk meer! Na onze inspanning was het weer tijd voor wat ontspanning, dus keken we beauty en de nerd op internet. Heerlijke avond!
Dinsdag filmdag, ook deze week. Ghosts of Girlfriends Past was wederom een fantastische film. Echt een vrouwenfilm, heerlijk!
Donderdag moest ik presenteren voor de hele groep, 6 personen dus. Toen ik Nederland een presentatie moest geven over wat ik gedaan had, kwam ik regelmatig niet goed uit mijn woorden. Deze keer was het maar een enkele keer dat ik niet wist wat/hoe ik het moest zeggen. Het was heel fijn om te merken dat mijn Engels toch beter is geworden, ook al merk je dat niet echt dagelijks.
Vrijdag uit eten dag, stond deze week in het teken van Canadees eten. Er is niet echt een Canadese keuken, wel heel veel koffie en donuts van Tim Hortons, maar er zijn hier geen echte Canadese restaurants. De enkele restaurants die zich Canadees noemen, hebben vooral heel veel hamburgers en andere vette troep. Het echte canadese gerecht waar wij voor gingen was dan ook heel erg vet: poutine. Dit is patat waar kaas en gravy overheen zit. Het klint heel vies, maar ik had verhalen gehoord dat het heel lekker was. Helaas beviel mij de patat niet zo, maar ik heb het in ieder geval geprobeerd! Toen we thuis kwamen was er natuurlijk weer een heerlijk film op W: Stepmom.
Zaterdag werd er echt slecht weer voorspeld: heel veel regen en ook nog onweer. Toch ben ik naar een tweedehands autodealer geweest om wat informatie in te winnen over het kopen van een auto. Het is heel fijn, ik moet een verzekering uitzoeken en dan regelen zij verder alles. Wel jammer dat een auto van $3000 uiteindelijk bijna $4500 wordt, met belastingen, nummerborden, certificeren en administratiekosten. Het heen-en-weer naar de dealer kostte me 2 uur en het regende nog steeds. San en ik hadden bedacht dat we dan maar gingen shoppen. We hadden en nieuwe shopping mall uitgezocht waar we nog niet geweest waren, Scarborough Centre. We hebben ons hier ruim 4 uur vermaakt en het nodige ingeslagen. Ik heb wat kleren en voor mijzelf gekocht, maar ook nog een heleboel souvenirs! Voor de trip met KJ heb ik ook nog wat spelletjes gekocht. Uiteindelijk waren wij pas om half 8 thuis en was het alweer bijna tijd voor de W-film: Monster in Law. Hier hebben we maar een klein stukje van gezien, want we gingen naar een Ierse pub. Er zijn er hier een heleboel, maar ze zijn anders dan de Ierse pub die ik gewend ben uit Groningen. In Groningen was het heel erg druk, kon je aan de bar of een tafeltje hangen, of kon je lekker dansen. Hier was het wel iets anders; het was vrij leeg, iedereen zat aan een tafel, maar er was wel live muziek. Het was ondanks de stilte toch supergezellig en na ons eerste bier besloten we naar een andere pub te gaan. Het stomme is dat je je hier overal, voor elke club en blijkbaar ook kroeg, moet identificeren en ik was zo'n domme gans die zijn ID was vergeten. Kwart over 12 konden we dus alweer naar huis. Na nog een aflevering Desperate Housewives gingen we lekker naar ons bedje.
Zondag werd er weer redelijk slecht weer voorspeld, San moest aan haar taken voor school werken en ik had gewoon zin om te hangen. We hebben uitgebreid boodschappen gedaan en hebben daarna weer heerlijk gezwommen. 's Avonds heb ik de was gedaan (waar je dus echt een hele avond aan kwijt bent, wassen, drogen, thuis ophangen, bed opmaken, enz) en was het weekend alweer voorbij...
Er staan nu ook foto's bij het vorige bericht.
Heel veel groetjes!
13 Mei 2009 - 09:50
Theraaa:
Hoi myrt! Zit nu in de bieb en stuur je een bericht vanmijn ipod. Wat jammer van alle regen, hier was het echt prachtig weer!!! Ben al bijna neger, wie weet zie je me van de week wel langslopen ;) nog een paar dagen en dan het eerste examen, maar nu eerst nog de verjaardag van tante els! En om je nog wat leuk nieuws te geven, met tennis word ik dit jaar kampioen! We hebben nu pas 5 van de 40 wedstrijdwn verloren!
Maargoed, ben benieuwd naar je volgende verhaal!
Xxxxx thera -
17 Mei 2009 - 13:59
Emile:
GATVERDAMME!!
Wat ziet die patat er smerig uit!! Ik zou er niet eens aan beginnen!! Da's alle's! Dikke Kus van ons! -
17 Mei 2009 - 20:38
Paul:
Mmmm, zo'n Irish ale lijkt me erg lekker.
De patat ziet er oinderdaad erg vet uit.
We zijn afgelopen vrijdag naar de 50e verjaardag van tante Els geweest. Om 18:30 vertrokken en we kwamen om 21:30 aan. Tussen Den Haag en Zeist hebben we grotendeels in de file gereden. :-(
We zijn nu echt aan het aftellen naar de dag dat we naar Toronto gaan. Die Irish ale wil ik zeker proeven. ;-)
Groeten ook van Mariska.