Zon! - Reisverslag uit Toronto, Canada van Myrte Sondervan - WaarBenJij.nu Zon! - Reisverslag uit Toronto, Canada van Myrte Sondervan - WaarBenJij.nu

Zon!

Door: Myrte

Blijf op de hoogte en volg Myrte

19 Maart 2009 | Canada, Toronto

Hi everybody!

Afgelopen weekend zou de zon gaan schijnen, dus we zaten vol met plannen. Maar voordat het weekend begon was er natuurlijk nog die verdomde vrijdag. Deze dag begon goed met: zonder water... Geen douche dus. Onderweg naar de faculteit in de streetcar deed de chauffeur ineens heel raar, hij stond op en remde, remde niet, remde weer wel en toen stonden we stil. Tijdens het remmen voelde ik wel een soort boink en dat had ik goed gevoeld: Er liep een oude vrouw op de rails en daar waren we tegenaan gereden. Ze bewoog niet, maar er was ook geen bloed te zien. Aangezien er een heleboel mensen te hulp schoten heb ik besloten om naar de faculteit te lopen. Terwijl ik liep kwam er een ambulance en iets later ook polities, dus het is fijn om te weten dat als er iets gebeurt ze snel ter plekke zijn.
Vrijdagavond was het plan om naar een club te gaan, Circa. Het was daar echt megagroot en precies zoals je in de films ziet. Er waren tafeltjes op de 1e verdieping die uitkeken op de begane grond. Hier zaten allemaal mensen met dure flessen drank, heel apart. Het was echt een hele ervaring op zich. Toen we onze jas wilden halen was het wat minder leuk, we moesten bijna 3 kwartier wachten. Uiteindelijk zijn we met de streetcar toch nog thuis gekomen, we hadden namelijk geen idee waar we waren.
Zaterdag scheen de zon de hele dag en we hadden bedacht om naar Chinatown en Kensington Market te gaan. We wisten niet precies waar Chinatown was, maar op het moment dat ik tegen San wou zeggen dat we er vast bijna waren, zagen we ineens de lichtbakken met chinese tekens verschijnen. We hebben door de straten rondgelopen, zijn wat chinese winkeltjes ingegaan waar ze allerlei troep verkopen en hebben onze neus dicht geknepen bij de stinkende winkels. De winkels waar ze eten verkochten stonken bijna allemaal. We konden helaas binnen geen foto's maken, dat wilden de winkeliers niet. In 1 winkel lagen zwart-grijze dingen. Het leken wel beschimmelde tongen, echt heel smerig! Uiteindelijk hebben we nog ergens een loempia gegeten en zijn we naar Kensington Market gegaan, een zijstraat van Chinatown. Kensington Market is echt weer totaal anders. Het is een multiculti gebied, met eten en drinken en prducten van over de hele wereld. Het leek op een markt, maar dan niet met kraampjes, maar met winkels. We hebben onze ogen uitgekeken, vooral in een koffiewinkel. Ze verkochten daar allerlei soorten koffie, thee, kruiden, chocolade, snoep, echt een kleurrijke winkel. 's Avonds hebben we naar onze favoriete zender gekeken: W. Op zaterdag hebben ze altijd 3 films en dit zijn altijd leuke (vrouwen)films. Deze zaterdag waren het films met Jennifer Anniston, vorige week met Drew Barrymore en aanstaande zaterdag is het met Sarah Jessica Parker. (Echt mijn films!)
Zondag scheen de zon alweer, dus gingen we weer de frisse lucht opzoeken. Er was een parade in vebrand met St. Patricksday, wat eigenlijk pas op dinsdag was. Er waren fanfares, allerlei clans, dansende mensen, meerdere St Patrick's, ambulances, politie's, brandweer, 'praalwagens', noem het maar op. We hadden natuurlijk een spot uitgezocht waar we lekker in de zon stonden, anders was het wel koud. Na de parade zijn we naar de Harbourfront gegaan. Hier kijk je uit over de binnenhaven van Toronto, een soort meer in Ontario Lake. We hadden een prachtig uitzicht, hebben meerdere vliegtuigen de lucht in zien gaan en hebben uiteindelijk op een pier gezeten. San en ik waren het niet helemaal eens over de zon, ik dacht dat we niet bruin zouden worden, San dacht van wel omdat de zon brandde. Toen we weer thuis waren was het net zoals elke dag ontzettend warm. We zaten in onze zomerkleren, met een rood hoofd. Eerst was het rode hoofd door de warmte, maar later op de avond begon het ook een beetje te trekken. We waren gewoon verbrand!!! Echt heel apart, maar wel een goed teken dat we dus nu al bruin worden.
Dat was alweer het weekend. Nu ben ik weer bezig met onderzoek en dat gaat prima. Ik heb genoeg te doen, heb al wat technieken geleerd en daar komen er nog zeker 2 bij.

Ik ga nu weer verder met onderzoek. Ik heb dit even tussendoor gedaan omdat ik niks te doen heb en omdat we thuis sinds gisterochtend 6 uur geen electriciteit hebben, heel irritant. Het is een probleem van de city, maar gister zijn de werklui om half 1 weggegaan, zonder dat wij een hand voor ogen konden zien. We hadden ook grote inkopen gedaan, maar zo langzaam aan begint alles in de vriezer te ontdooien. Vandaag komt het vast wel goed!

Tot snel! Kus

• 20 Maart 2009 - 00:49

Ted:

Hey!

gaat lekker dar hahaha eerst de verwarming vol open en nu geen electriciteit :P nouja komt allemaal vast weer goed. Het doet vast ook niet onder aan de pret en de andere ervaringen daar. Het is hier ook echt mooi weer, maar nog niet zo erg dat je kan verbranden. dat is best knap dat het je nu al gelukt is.. maarja. :D

Chinatown stinkt altijd volgens mij, in ieder geval.. een echte grote :P ik had laatst op discovery ook een stuk gezien over iemand die daar was e die zei ook dat t stonk, maar t was wel allemaal echt huge en heel gaaf om te zien :)

Dit weekend ga ik met mijn huisgenoot papa en mama's oude wielren/tour fietsen opknappen en een eind fietsen! ik heb er echt heel veel zin in :)

Heel veel plezier daar nog en heel veel succes!!!

(over 1 week ga ik naar de open dag life sciences in utrecht ^^)

-Ted

• 21 Maart 2009 - 11:02

Marjet:

Oh wat heb je het heerlijk, wat super om zo te lezen wat je doet. Het lijkt mij ook wel wat. Ik heb gisteren ook heerlijk in de zon gezeten, het is hier ook zonnig weer, wel koud. Geniet ervan en ik verheug me op het volgende stukje wat je schrijft...
    kus

• 21 Maart 2009 - 16:02

Stefan:

Lekker loempia! Doen ze daar in canada niet altijd traditioneel tong in?

Hier begint de lente ook, fantastisch weer! Vanavond afstudeerbrrel van annemieke, we zullen je missen... fijn weekend!

X stefan

• 21 Maart 2009 - 21:22

Mariska:

hoi Myrte
    je maakt heel wat mee zo te lezen. erg leuk om op deze manier op de hoogte te kunnen blijven. Heel langzaam zie je hier de eerste bloemen gaan bloeien. Vandaag hebben we wat violen gekocht om wat kleur in ons tuintje te forceren. We hebben een paar keer geprobeerd je te bellen, maar het lukt ons niet via de gegevens die je gestuurd hebt. Kun je naar papa mailen hoe het precies moet? Moet er misschien een landennummer bij? we krijgen nw zeelnad aan de lijn. Ligt aardig uit de buurt!
    Geniet van je tijd daar. Veel groeten van ons.

• 25 Maart 2009 - 16:45

Liesbeth:

hoi Myrt,
    Buiten het onderzoek heb je het wel helemaal naar je zin, zo te lezen. En je hebt een prima vriendin in San.Heerlijk om zo met z'n tweeen op stap te gaan. De foto's geven een heel goed beeld. Ik kijk alweer uit naar je volgende stukje. Veel plezier verder en heel veel liefs, ook van Ton.
    kus, Liesbeth